Debatshow de lokroep van het illegale geld

Debatshow de lokroep van het illegale geld

Debatkuip organiseert : ‘de lokroep van het illegale geld’, een debatmiddag voor en door jongeren.

Je bent jong en je wilt graag spullen die je niet kunt betalen of een levensstandaard die je je niet kunt veroorloven.

In het dagelijkse leven zijn er genoeg jongens en meisjes die met deze kwestie te maken hebben.

Op het Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO, soms zelfs al op de basisschool.

Werken in de wietindustrie is dé oplossing.

Jongeren met weinig te besteden of die graag een extra centje willen bijverdienen eindigen al snel in de drugswereld. Jongeren zijn impulsief en beïnvloedbaar. Vandaar dat ze dan ook sneller vatbaar zijn voor illegale praktijken. Dit probleem is al langer bekend, maar hoe leeft het eigenlijk onder de jongeren zelf?

Is legalisering van de wietteelt tevens een manier om de omvang van verdienen in de drugsindustrie tegen te gaan….? En hoe zit het dan met mensen die onder de armoedegrens leven en hun zorgen oplossen door te verdienen in de wietteelt? Waarom is dit een bedreiging voor onze samenleving en onze stad?

Ben jij nieuwsgierig naar hoe deze kwestie in elkaar zit en ben je vrij woensdagmiddag 1 febr?! Kom dan naar onze debatshow over ‘Drugs’ en praat mee!

Er zijn gastsprekers aanwezig zoals Jan Stoop van D66, Gijs van Schijndel van de enige echte Grass Company en tot slot Reyhan Cigdem, student criminologie. Ook is er theater dat aansluit op het onderwerp. Een middag om bij te zijn dus!

Vertel eens: Wat vind jij dan??